tirsdag 30. mai 2017

2 stoppers and 3 spisses

Vi har knapt nok rukket å runde av ei fantastisk fotball-helg for vårt vedkommende, før det braker løs igjen; det er klart for cup-fest! Helgas 7-1 seier mot Fart var periodevis noe av det beste vi har sett av Byåsen-laget, et Fart-lag som i dag holdt nullen på bortebane mot Stabæk i nesten 70 minutter. Den cup-kampen endte til slutt med 3-0 seier til gjengen fra Nadderud, og rask hoderegning betyr vel da at vi er 3 mål bedre enn Stabæk. Da skulle vi tro at onsdagens 2.runde-kamp mot KIL/Hemne på Ånesøyan skal bli relativt lett match, tenker jeg.

Men neida..... sånn er ikke fotballen, heldigvis. Det er cup, presset om poengjag kan pakkes unna for 90 minutter, og ingen av aktørene har vel særlig tro på at det blir cupfinale i år heller. Men prestisjen blir med utpå banen, fotballgleden og vinnerviljen, cupfest-humøret og ærgjerrigheten er det også plass til. Lokalderby er lokalderby, selv blant venner og bekjente. 4-0 på hjemmebane i andre serierunde er null verdt, vi skal måle krefter igjen - og damene fra Kyrksæterøra vil gripe sjansen til å hevne seg. Celtic-kopiene har levert sterkt på hjemmebane, og det er ingen grunn til å bygge opp deres underdog-stempel i kommende match.

Vi gleder oss veldig til å komme på Ånesøyan onsdag kveld. Jeg var så heldig å få overvære deres hjemmeseier mot Lyn for noen uker siden - forøvrig et prov på lagets kapasitet - og det var fantastisk stemning og massevis av stolte lokalpatrioter. Hyggelige er dem jaggu også. Så vi føler oss privilegerte som får to turer ut på bygda denne sesongen, og lover å legge alt i potten for å hente nok en seier. Og hva er premien? Jo, vinneren får æren av å bli slått ut av Trondheims-Ørn i neste runde.

Cup er cup, ballen er rund and we play with 2 stoppers and 3 spisses. Ta turen da folkens!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar